Vrijwilliger worden?

Denkt u erover na om vrijwilliger te worden bij onze vereniging? Wat leuk!! Daarvan kunnen wij er nooit genoeg hebben. Op diverse plekken kunnen wij mensen gebruiken.

Wij zijn hard op zoek naar baantrainers. Heeft u twee avondjes vrij om onze jeugd een paar sportieve uurtjes te bezorgen, of de oudere jeugd? Misschien wel samen met bijv. een andere ouder (of een paar ouders)?? Heel graag! Neem hiervoor contact op met Samantha Kreté , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ligt uw hart toch meer bij de weg, en zou u daar trainer willen worden? Meld u dan bij Kees Heemskerk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bent u misschien op zoek naar een bestuursfunctie? Wij zoeken nog een enthousiast persoon die de rol van voorzitter van het algemeen bestuur op zich wil nemen. Hiervoor hoeft u helemaal niet sportief te zijn maar draagt u een steentje bij op bestuurlijk niveau. Interesse? Mail meteen naar Ellen Tesselaar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of wat dacht u van helpen bij baan- of wegwedstrijden (o.a. jury, hand- en spandiensten, verkeersregelaar). Wilt u meehelpen? Neem dan contact op voor de baan met: Sander Quartel of Jolanda van Os Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of voor de weg met Nel de Visser Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

                  

                                         Vrijwilligers worden niet betaald,

                                           niet omdat ze waardeloos zijn,

                                         maar omdat ze onbetaalbaar zijn.

 

Bent u vrijwilliger bij onze vereniging? Dan bent u tijdens uw vrijwilligerswerk verzekerd via een collectieve verzekering die de gemeente Den Helder heeft geregeld. Hopelijk hoeft u hier nooit gebruik van te maken maar mocht dit wel zo zijn dan staat hieronder de informatie en treft u een link aan om een schadeformulier te downloaden:

Collectieve verzekering vrijwilligers

Bent u een voorleesouder, kantinemedewerker, mantelzorger of verkeersregelaar? Dan bent u sinds 1 mei 2009 automatisch verzekerd tijdens uw vrijwilligerswerk. De gemeente heeft voor alle vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten. Hiermee wil de gemeente het vrijwilligerswerk stimuleren.

De verzekering dekt schades die door vrijwilligers zijn veroorzaakt, maar ook de aansprakelijkheid als anderen schade oplopen door acties van vrijwilligers. De verzekering is ondergebracht bij Raetsheren Van Orden en bestaat uit diverse aansprakelijkheidsverzekeringen en een ongevallen- en persoonlijke eigendomsverzekering. Bij schade of letsel kunt u rechtstreeks contact opnemen met de verzekeraar.

Wat is een vrijwilliger?

U bent een vrijwilliger als u in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werk verricht. De vrijwilliger doet dit ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Alle vrijwilligers zijn verzekerd ongeacht hun leeftijd. De verzekering geldt ook bij eenmalige activiteiten, kerkelijk werk en buurtactiviteiten en is niet gebonden aan een minimum aantal uren. Scholieren die een maatschappelijke stage doen, zijn ook inbegrepen. Net als mantelzorgers. Vrijwillige brandweerlieden zijn uitgesloten van de regeling. Zij hebben hun eigen regelingen.

Geen administratieverplichtingen

Als organisatie hoeft u niets te doen. Het is niet nodig over het aantal en de identiteit van de vrijwilligers administratie bij te houden. Aanmelden voor de verzekering hoeft ook niet: alle vrijwilligers zijn automatisch verzekerd.

Verschil met voorgaande jaren

Alle inwoners van Den Helder vallen nu tijdens de uitvoering van vrijwilligerswerk automatisch onder de dekking van de vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers die actief zijn voor verenigingen en stichtingen zijn dus automatisch verzekerd. Ook de mantelzorgers zijn als verzekerde groep opgenomen. De gemeente bood voor vrijwilligersorganisaties al een collectieve vrijwilligersverzekering via de Vrijwilligerscentrale. Deze verzekering moest echter per organisatie aangevraagd worden en bevatte alleen een primaire dekking. Door het afsluiten van de collectieve verzekering zijn alle vrijwilligers hetzelfde verzekerd en is de dekking uitgebreid. Tot nu toe verschilde dit dus per vrijwilliger en per organisatie. Het rijk wil deze ongelijkheid opheffen en heeft de gemeenten daarvoor geld gegeven.

Wat te doen bij schade?

Vrijwilligers kunnen direct contact opnemen met Raetsheren Van Orden. Zij zorgen voor de schadeafhandeling. Download het Schadeaangifteformulier van de VrijwilligersPolis (doc).

Dekkingsoverzicht vrijwilligerspolis

Download het Dekkingsoverzicht vrijwilligerspolis (pdf).

Meer informatie

Bel voor meer informatie telefoonnummer 14 0223 (maandag tot en met vrijdag 8.30-17.00 uur). Of kijk voor meer informatie op de website van Raetsheren Van Orden.

bwfinance

zeespiegel