Kalender:
Wedstrijden
Datum:
07.05.2023 10:00 am - 2:00 pm

Beschrijving

De eerste editie van de Noorderhavenloop is een initiatief van de sportverenigingen Noordkop Atletiek en Sportlust, Woonzorgpark Noorderhaven van 's Heeren Loo en Rotary Club Den Helder.

Algemeen:

Op zondag 7 mei wordt het woonzorgpark omgetoverd tot een bewegingspark waar cliënten gezamenlijk met omwonenden en geïnteresseerden uit de nabije omgeving kunnen wandelen, hardlopen en bewegend spelen op verschillende attributen.

U bent van harte uitgenodigd om van deze dag een succes te maken door deel te nemen aan één van onderstaande of meerdere activiteiten.

  • een 1 km Gezinsloop. De opening van een feestelijke beweegdag, waarbij inclusiviteit belangrijker is dan prestatie. U mag bewegen of zich laten bewegen zoals u dat wilt en voor zover dat mogelijk is op eigen kracht. Fijn om hier met uw gezin aan deel te nemen omdat er geen kosten aan zijn verbonden. Geeft u wel even op met hoeveel personen u deelneemt op inschrijven.nl, de link vind u bij het kopje 'Inschrijven';
  • een 1 km kidsrun 10-12 jr wedstrijd met leuke prijzen voor de beste 3 jongens en meisjes zonder verdere kosten;
  • We trappen de dag al wat vroeger in de morgen af met een 4 of 8 km wandeling waarbij u langs alle bakens en meer moois op het terrein wordt geleid (kosten € 5,-)
  • een 5 of 10 km parcrun met leuke prijzen van lokale ondernemers (kosten € 5,-)
  • een speelplein met vele bewegingsstations .. ook hier zijn geen kosten aan verbonden.

Op het woonzorgpark bevinden zich een 12-tal kunstwerken, bakens genoemd. De maker van die bakens is bereid gevonden om per editie van dit evenement een baken in een herinnering te vangen. Deze herinneringen zullen worden geschonken aan deelnemende cliënten en uw kinderen. Mocht u zelf ook graag zo'n herinnering ontvangen dan vragen wij u €3,50 extra over te maken. Zo kunnen wij dit evenement qua kosten voor u laagdrempelig houden.

Tot slot willen we de rol van de fundraiser Rotary Club Den Helder toelichten. Zij zullen behalve het beschikbaar stellen van een foodtruck voor de catering, ook bedrijven en ondernemers benaderen om deelnemerspakketten af te nemen. De netto opbrengsten hiervan en van uw inschrijfgeld zullen ten goede komen aan het bewegingscentrum 'De Lier' op Noorderhaven waarvan bewegingsmateriaal kan worden aangeschaft. 

Parkeren:

We verzoeken een ieder om zoveel mogelijk met de fiets te komen, die kunt u komende vanaf de westkant van het park (Lange Vliet) stallen op het grasveld achter het sportcomplex. Volg de borden waarop dat staat aangegeven. Er is beperkte parkeergelegenheid voor auto's bij de zuidingang van het park (Callantsogervaart). 

Inschrijven:

De inschrijving is geopend op inschrijven.nl en er kan daar worden ingeschreven t/m woensdag 3 mei. Om voldoende herinneringen in te kopen is het van belang dat u zoveel mogelijk gebruik maakt van inschrijven.nl. Op de dag zelf kan nog wel worden ingeschreven in de sporthal van het sportcomplex, maar kunt u geen herinnering meer bijkopen. Dat geldt ook voor de deelnemers aan de Gezinsloop.

De link voor het inschrijven is https://inschrijven.nl/form/2023050704126-nl

Programma:

09.30 uur: Inschrijfbureau, speelplein en Foodtruck geopend
10.00 uur: start 4 en 8 km sportief wandelen
11.00 uur: start 1 km Gezinsloop
11.30 uur: start 10 km wedstrijd
11.40 uur: start 1 km kidsrun 10 t/m 12 jr. wedstrijd
12.00 uur: start 5 km wedstrijd
13.30 uur: einde programma
 
Start/finish voor het hoofdgebouw 'Het Blok' van het woonzorgpark.
Parcours:
 
Wandelen - 4 / 8 km 
 
Gezinsloop / kidsrun - 1 km
2023 05 Parcours 1 km Nhavenloop
 
5 en 10 km wedstrijd 
2023 05 Parcours 5 en 10 km Nhavenloop
 
 
Voorzieningen:
 
  • Omkleden: In de sporthal
  • Toiletten: in de sporthal, wel graag weer schoon achter laten voor een volgende gebruiker
  • Catering: alleen bij de Foodtruck, er wordt geen alcohol verkocht.
  • EHBO en BHV medewerkers op het terrein 

Commentaren

bwfinance

zeespiegel