Informatie Noordkop Runningteam

WIE zijn we:
Het Noordkop Running Team bestaat voornamelijk uit leden van SV Noordkop.
Dit zijn atleten die zich hoofdzakelijk op de middenlange afstandsatletiek richten en hier een persoonlijke doelstelling bij hebben.
De groep biedt getalenteerde lopers uit de Noordkop een uitdagende trainingsomgeving waarbij de individuele prestatie centraal staat.
 
De begeleiding is in handen van de volgende personen:
Raymond Koen (hoofdtrainer)
Mats Smit (assistent trainer)
 
Alle activiteiten worden vanuit SV Noordkop georganiseerd.
De vereniging ondersteunt het Noordkop Running Team op bestuurlijk en facilitair gebied. Hierdoor wordt een basis gecreëerd die het mogelijk maakt om topprestaties te leveren.
 
Wat doen we:
Het Noordkop Running Team heeft als voornaamste doel gesteld uit ieder teamlid het gewenste maximale rendement te behalen.
Iedere atleet blijft lid van zijn/haar eigen vereniging maar vindt in het Noordkop Running Team specifieke opleidingsmogelijkheden. Vanaf de leeftijd van 12 jaar kan het teamlid zich op verantwoorde wijze ontwikkelen tot een volwassen en competitief ingestelde atleet
Door bundeling van talent en de benodigde faciliteiten willen we atleten handvatten bieden voor sportieve en persoonlijke groei. Het functioneren in een team veronderstelt sociale en communicatieve vaardigheden in de sport en haar maatschappelijke omgeving.
 
Hoe doen we het:
De atleet wordt op individueel niveau begeleid. Het trainingsschema wordt op maat gemaakt en is gebaseerd op de evaluatiegegevens die twee keer per jaar worden vastgesteld. In samenhang met persoonlijke doelstellingen en ambities op korte en langere termijn wordt het wedstrijdprogramma vastgesteld. Hierbij worden wedstrijden op regionaal en op nationaal niveau bezocht. Het betreft vooral baan/weg- en in de winter crosswedstrijden.

Door voornamelijk in de groep te trainen kunnen de atleten elkaar ondersteunen en motiveren. Gezamenlijke trainingen bieden tevens een uitdagende trainingsprikkel door met elkaar te kunnen sparren. Als groep verbeteren we het individu.

 
Doel stelling:
We willen een groep zijn met een regionale uitstraling die de sportieve en persoonlijke groei van de atleten stimuleert. De groep biedt de atleet mogelijkheden op regionaal, interregionaal of nationaal niveau te presteren.
 Uitgangspunten trainingen:

Ontwikkeling atleet:
     -     Beter maken, helpen doelen te behalen
 
     -     Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke sturing: 
     -     Per atleet doelen bepalen en deze nastreven

 

schema van wedstrijden (aflopend in importantie)

De doelstellingen zijn per atleet verschillend.
Voor de ene atleet is de competitie een doel en voor anderen een middel naar een hoger doel.

Baan
  –  Nationale kampioenschappen
  –  Nationaal baancircuit
  –  Competite
  –  Regiowedstrijden
  –  Clubwedstrijden
 
Weg/Cross
 –  Nationale kampioenschappen
 –  Nationaal en Districts crosscircuit
 –  Competite
 –  Regiowedstrijden
 –  Clubwedstrijden

bwfinance

zeespiegel