De St. George cross in Spierdijk was zondag 14 dec de laatste cross uit het Roele de Vries Crosscircuit.
Na deze wedstrijd werd het eindklassement opgemaakt en werden de prijzen verdeeld.
Het Noordkop Runningteam o.l.v. trainer Raymond Koen heeft tijdens dit circuit laten zien welke kwaliteiten het in huis heeft.
In diverse categorieën werden prijzen behaald.

fotoL Noey Steenvoorden

Onder prachtige weersomstandigheden liepen de atleten zondag in Spierdijk hun ronde over weg en door drassige weilanden.
Bij de jeugd waren het Joey Steenvoorden, Djoao Lobles en Isa Raadgers die naar een podiumplaats liepen.

 

 Joey behaalde met ruime voorsprong een mooie overwinning op de 4,2 km in de categorie jongens 16-19 jaar in een tijd van 15:37. Teamgenoten Emile Lammers (17:02) en Stijn Waltmann (17:38) eindigden respectievelijk op de 6e en 7e plaats. Doordat hij alle wedstrijden van het circuit ongeslagen is gebleven, heeft Joey een vermelding in de erelijst behaald. Met 170 punten werd hij  de kampioen in zijn categorie. 
Djoao Lobles moest in zijn race bij de jongens 13-15 jaar één concurrent voor laten gaan en eindigde als 2e. Hij liep de 4,2 km in 16:39. Hij eindigde in het eindklassement van het crosscircuit op de tweede plaats in zijn leeftijdscategorie.
Bij de meisjes 13-15 jaar was het Isa Raadgers die de strijd over 4,2 km aan moest gaan met Nina van Diepen van Hylas. Na lange tijd samen op gelopen te hebben, bleek Nina uiteindelijk de langste adem te hebben en behaalde Isa een knappe 2e plaats (18:35). Isa is na 5 wedstrijden op de 2e plaats geëindigd in het eindklassement in deze categorie.
Noa Zoon (19.16) en Dianne Conijn (19:34) liepen in deze categorie naar de 4e en 5e plaats.
Bij de dames was het Lisanne Keet die het Runningteam vertegenwoordigde. Over een afstand van maar liefst 8,2 km, liep Lisanne zich in een tijd van 42:30 naar de 11e plaats.
Na 5 wedstrijden mag zij zeggen dat ze bij de snelste tien dames hoort.
Jaap Witte liep dezelfde afstand bij de heren. Hij deed dit in een keurige 30:49 en werd hiermee 4e. Na 5 wedstrijden is hij in het eindklassement op de 3e plaats geëindigd bij de heren.
Rutger Keet heeft zich als junior in deze categorie keurig staande weten te houden. Na het behalen van de 9e plaats in Spierdijk, heeft hij in het eindklassement de 5e plaats weten te bereiken.

 

meer fotos..........

 

Eindstand Roele de Vries crosscircuit

Meisjes 13-15 jr.
2e Isa Raadgers
4e Noa Zoon
5e Dianne Conijn

Jongens 13-15 jr.
2e Djoao Lobles

Jongens 16-19 jr.
1e Joey Steenvoorden
4e Emile Lammers
5e Stijn Waltmann

Dames
10e Lisanne Keet

Heren
3e Jaap Witte
5e Rutger Keet

 

bwfinance

zeespiegel