Een week na de dramatisch natte competitiewedstrijden van de CD-junioren, B-junioren en Masters trokken de A-junioren 18 mei erop uit om in bijna tropische omstandigheden de eer van de vereniging hoog te houden. Om 11.00 uur begon de wedstrijd en al snel was Jamal Aartsen bij het verspringen actief, Jesse van de Mee begon met hoogspringen en Tooni Boom ging speerwerpen. Jesse sprong een pr. met 1.55m, Jamal bleef met 5.72 in het spoor van de overige deelnemers terwijl Tooni met 29.81m een pr gooide.Onno draaide de kogel naar een verdienstelijke 12.20m en intussen was Joey Steenvoorden als een raket naar 2.00.74 op een 2e plaats geëindigd.

 foto's zie Link................

Tim Tesselaar was amper warmgedraaid toen hij alweer aan de finish stond bij diezelfde 800m in een mooie tijd van 2.15.37. Shane Pieters debuteerde bij het polsstokhoogspringen en vloog horizontaal over 2.50m, Jamal Aartsen probeerde zijn geluk op het hink-stapspringen en kwam tot 11.04m Intussen had David Sante de 110m horden getrotseerd in een prachtige 21.28sec. Daarna was het de beurt aan de sprintkanonnen. Jayson was erop gebrand om hier een goede prestatie neer te zetten en na een valse start stoof hij als eerste uit de startblokken om na 11.91sec over de finish te stuiven. Daarna was het even pauze bij de loopnummers zodat Joey en Tim zich nog even extra konden opladen voor de 1500m respectievelijk de 3000m. Joey liep een mooie 4.27.59 maar na de prachtige tijd op de 800m was dit het best haalbare resultaat. Tim liep lang goed mee met de eersten maar in de laatste ronde moest hij zijn kopwerk bekopen en finishte in 10.03.37 Onno ging bij het discuswerpen er vol tegenaan, maar had de pech dat de discus net buiten de sector landde. Zijn laatste poging deed hij uit stand en dat resulteerde in een 22.45m Jesse van de Mee die zijn geschiedenisboek mee had genomen had ook nog even tijd voor een 400m, die hij in een prachtige 55.24sec afrondde.

Jayson startte in de laatste en snelste serie, maar met de finish in het zicht vond hij zijn Waterloo en rolde het gras in??? Jammer, maar hij zou het allemaal goed maken op de afsluitende 4 x 100m estafette. De Noordkopploeg lag na 250 meter strak op een tweede plaats met zicht op meer. De laatste wissel was aanstaande tussen Shane en Jayson, maar Jayson zag zijn opponent langs zich komen en startte met deze loper mee waardoor Shane er niet meer op tijd bij kon komen om het stokje over te dragen binnen het wisselvak. Vlag omhoog en weg mooie tijd. Voor de volgende wedstrijd zijn er nog een aantal verbeteringen mogelijk in dit verassend sterke team van Noordkop en biedt perspectief in Alphen aan de Rijn op 22 juni

bwfinance

zeespiegel