Onder zo goed als perfecte omstandigheden vonden zaterdag 17 mei de FLYNTH recordwedstrijden plaats op de atletiekbaan van AV Hollandia te Hoorn.
 
Voor het Noordkop Runningteam namen 5 atleten deel aan het naprogramma van deze wedstrijd, die onderdeel uitmaakt van het Lotto Baancircuit. Een wedstrijd waarop de Nederlandse top en subtop optimaal kan presteren.

 Jeffrey van der Park liep zijn eerste baanwedstrijd sinds anderhalf jaar. In de 1ste (snelste) serie liep hij de 1500m in 3.54.06, een prima seizoensopening voor de atleet van AV Dokev.
Joey Steenvoorden (SV Noordkop) en Jelle van der Duim (AV Texel) gaven acte de presence in de 3de serie van de 1500m. Joey en Jelle verbeterden beiden hun persoonlijk record. Joey liep deze afstand in 4.12.58 en Jelle in 4.17.49. Trainer Raymond Koen mocht deze serie optreden als haas voor zijn talenten.
Cor Bijpost en Hessel Arensman (beiden AV Texel) maakten hun opwachting op de 800m. Cor liep in de 1ste (snelste) serie de 800m naar een nieuw persoonlijk record van 1.58.80, een prima seizoensopening.
Clubgenoot Hessel Arensman liep in de 2de serie van de 800m na een goed begin uiteindelijk naar een voor hem teleurstellend resultaat 2.06.10.

     klik op foto voor vergroting

bwfinance

zeespiegel