Onder zware omstandigheden met veel wind en buien hebben 3 leden van het Noordkop Runningteam, Jaap Witte, Cor Bijpost en Jelle van der Duim (allen AV Texel) mee gedaan aan de eerste wedstrijd uit het nationale top circuit.  Dit was de Ter Specke Bokaal in Lisse.

Cor en Jelle liepen op de 1000m de eerste serie van 3 series in een internationaal veld. Deelnemers waren uit veel Europese landen gekomen om hier hun seizoen te openen.

 

Cor liep een nieuw clubrecord en werd 6e in de serie met 2.38.60. Helaas had hij niet direct aansluiting bij de start en moet hij volgende keer alerter zijn wedstrijd beginnen. Na de opening heeft hij een aanvallende race gelopen en zich terug in de wedstrijd geknokt.
Jelle liep een mooi nieuw PR met 2.43.29. Jelle was hiermee als 8e over de streep. Helaas kon hij nog niet helemaal mee in het geweld van de senioren. Beide junioren hebben hiermee een goede seizoensopening. 

Jaap liep op de 3000m in een zeer sterk veld met lopers die al zeker zijn van deelname aan de EK in Zurich. Jaap die na de winter heeft moeten terugschakelen naar de baantempo's was nog niet voldoende overtuigd van zijn goede vorm. Door in de beginfase de kopgroep te laten gaan was een nieuw PR lastig te behalen. Met een zeer sterke laatste 200m in 31 seconden liet Jaap zien dat er nog veel meer in de benen zat. Niet helemaal tevreden met zijn tijd van 8.41.14 en 9e plaats overall kan Jaap terug kijken op de eerste wedstrijd van het seizoen.

bwfinance

zeespiegel