Afgelopen zaterdag 15 februari tijdens de Nederlandse Indoorkampioenschappen voor Masters in de Omnisportarena in Apeldoorn is Kees Aerts in de categorie Mannen 55+ Nederlands kampioen kogelstoten geworden met een afstand van 12.67m. Tijdens de wedstrijd streden de categorieen 50 en 55 voor de titel. In dit veld bleef de atleet van SV Noordkop prima overeind en eindigde over beide categorieen gezien als 2e. Hij moest alleen een deelnemer uit de jongere categorie voor laten gaan.

 De wedstrijd van de Masters wordt gelijktijdig met het NK meerkamp georganiseerd, waardoor de wedstrijd voor het publiek zeer gevarieerd is waarbij de jeugdige topatleten gezamenlijk met de masters van 35 tot 70 jaar hun strijd leveren.

Vorige week streden de junioren A en B voor de Nederlandse titel. Daarbij was van SV Noordkop Onno Aerts actief bij het kogelstoten B-junioren. Als eerste jaars B moest hij het opnemen tegen atleten die ruim een jaar ouder zijn. De verwachtingen waren hoog, gezien zijn prestaties tijdens het indoorseizoen, maar deze kon hij helaas niet waar maken. Met een 8e plaats moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een afstand van 13.14m. Een leermoment die hem uiteindelijk weer sterker moet maken, zodat hij tijdens het NK outdoor mogelijk sportief revanche kan nemen op zijn concurrenten. Joey Steenvoorden heeft als A-junior ook gestreden voor een ereplaats op de 1500m. Met een tijd van 4.13.69 werd de atleet van SV Noordkop 3e in de serie en 11e in de totaaluitslag.

Volgende week is het NK senioren, waarbij ook een vertegenwoordiger van de atletiekvereniging uit Den Helder zijn opwachting komt maken. Martijn Nuyens zal proberen op het podium te komen bij het hoogspringen. Voor hem weer een nieuwe uitdaging nadat hij de topsport op een lager pitje heeft gezet. De ambitie is er toch nog steeds en wie weet waar hem dat gaat brengen.

bwfinance

zeespiegel