Aankomende weekend wordt er in Apeldoorn gestreden om de Nederlandse indoor atletiek titels bij de junioren. Om hier aan deel te mogen nemen moet je voldoen aan de gestelde limieten en bij de beste 24 van Nederland behoren. Het Noordkop Runningteam is vertegenwoordigd met 4 deelnemers. Cor Bijpost, Hessel Arensman, Joey Steenvoorden en Jelle vd Duim
Op de 800m komen Cor Bijpost en Hessel Arensman uit. Beide atleten lopen voor AV Texel, ze trainen 2 keer per week mee in de groep bij Noodkop in Den Helder en volgen de rest van het programma op Texel.

 

Cor is bij de B junioren als 2e geplaatst en zijn doel is dan ook een mooie podiumplaats. Hiervoor moet hij zich op zaterdag eerst bij de beste 8 lopers plaatsen om in de finale voor de medailles te kunnen strijden. Hessel loopt mee bij de A junioren, hij is als 14e geplaatst en zal als 1e jaars A junior moeten knokken om zich in de finale te lopen. Als dit lukt dan kan hij zondag laten zien wat hij waard is in de finale.
 
Bij de 1500m heeft het team Joey Steenvoorden namens Noordkop aan de start en Jelle van der Duim voor AV Texel. De 1500m lopers hebben zondag een directe finale met 2 series met lopers die voor de beste tijd gaan lopen.Joey loopt bij de A junioren op zondag voor een top 10 klassering, onlangs nog heeft hij zijn pr op de 1500m met 10 secoden verbeterd wat hem de 13e plaats startplaats opleverde.
Jelle is als 8e geplaatst bij de B junioren en zal willen strijden voor een podiumplaats. De verschillen zijn klein en Jelle maakt goede stappen vooruit.
 
Raymond Koen
Trainer Noordkop Runningteam

bwfinance

zeespiegel