Op zondag 4 oktober 2015 was er weer de jaarlijkse clubkampioenschappen op het sportpark aan de Ruyghweg. Deze interne wedstrijd is altijd aanleiding om de behaalde successen van het afgelopen jaar te vieren door de kampioenen of speciale prestaties onder het voetlicht te brengen. 2015 was een succesvol jaar. Tijdens het indoorseizoen waren de eerste successen al te melden.

 

Djoao Lobles wist bij de 1500m junioren C als 1e  te finishen. Onno Aerts verraste vriend en vijand door met de zege aan de haal te gaan bij het kogelstoten bij de junioren jongens B en Kees Aerts werd 1e bij het kogelstoten bij de mannen masters 55+. In april startte het baanseizoen en waren de diverse voorrondes van de competities gepland. In juni en juli volgden de NKs. Bij de junioren waren alle ogen gericht op Onno Aerts en hij maakte zijn positie waar door ook hier te winnen bij het kogelstoten Jongens B. Kees Aerts werd ook buiten kampioen bij het kogelstoten bij de masters 55+. De militaire kampioenschappen worden elk jaar georganiseerd in Uden en daarbij haalt Jeffrey Wassenburg al jaren de 1e plaats bij het kogelstoten en discuswerpen. Na de vakantieperiode was het tijd voor de finales van de diverse competities. Voor de mannen senioren werd het dit jaar een 2e plaats en mogelijk promotie naar de 2e divisie.

En als laatste waren de pupillen aan de beurt. In Warmenhuizen was de strijd heftig en nadat de rook was opgetrokken stonden er zomaar 2 gouden teams van Noordkop op het podium. De meisjes pupillen A2 was al een beetje ingeschat, maar de meisjes minipupillen werden verrassend eerste. Daarnaast waren er diverse individuele prijzen te verdienen. Daarbij waren de meisjes A2 met een 1e, 2e en 4e plaats van respectievelijk, Lara Smits, Isa Kolle en Selina Mulder dominerend in het klassement. Geweldige sportieve prestaties voor al deze atleten. Nadat deze atleten op de foto vereeuwigd waren was het weer tijd voor de interne strijd om het kampioenschap. Het weer was prachtig en de grasmat lag er groen en al weer 2 weken ongemaaid bij.

In een gemoedelijke maar toch sportieve sfeer werden de nummers afgewerkt door de atleten. Bij sommige categorieën waren er van te voren gedoodverfde kampioenen aanwezig, maar soms was de strijd heftig en werd de wedstrijd op enkele centimeters gewonnen of verloren. De vele ouders en grootouders zorgden voor veel steun en aanmoedigingen waardoor de atleten nog weer extra hun best deden. De wedstrijd had wat aanloopprobleempjes, maar eenmaal op stoom verliep het programma als gesmeerd. Voor het secretariaat waren er grote uitdagingen om de uitslagen zo snel mogelijk gereed te hebben voor de prijsuitreiking, maar het mocht niet zo zijn. Een gebruiksonvriendelijk programma, geen internet aanwezig en een programma met incourante nummers zorgden er uiteindelijk voor dat de uitslagen pas in de avonduren gereed waren. Maar intussen zijn de meeste prijzen uitgereikt tijdens de trainingen van de diverse groepen. Al met al een geslaagde afsluiting van het zomerseizoen met veel tevreden gezichten.

 

 uitslagen...........

Foto's ..............

 

Kees Aerts