Dit jaar wisten de senioren mannen van Noordkop zich weer te kwalificeren voor de promotie/degradatie competitiewedstrijd van de 3de divisie. De laatste keer dat zij zich hiervoor kwalificeerden was in 2013 waar zij een mooie zesde plaats behaalden. Dit jaar wisten de senioren mannen zich als 3de te kwalificeren en mochten daarvoor afreizen naar atletiekvereniging 'de Keien' te Uden waar de promotie wedstrijd werd georganiseerd.

Zondagochtend 13 september om 8.30uur vertrokken twee busjes vol atleten voor een lange rit richting Uden, Noord-Brabant.

Gelukkig was het vrij rustig onderweg en arriveerde het team mooi op tijd. Om 12.00uur begon de wedstrijd gelijk met drie onderdelen waar Noordkop vrij sterk naar voren kwam, namelijk de 100m sprint, het hoogspringen en het kogelstoten. Na deze drie onderdelen stond het team van Noordkop aan de leiding met een aantal mooi behaalde resultaten. Bij het kogelstoten won Jeffrey Wassenburg zijn onderdeel met een mooie afstand van 13,87m. Martijn Nuijens werd 2de bij het hoogspringen met een gesprongen hoogte van 195cm. Bij de 100m sprint werd er een 5de plek behaald door Sjoerd Dekker die een verrassend goede tijd neer wist te zetten van 11.66sec.

Aangezien dit een finalewedstrijd is worden er niet alleen maar standaard onderdelen gedaan. Extra onderdelen zijn de 3000m Steeple en de 400m horden. Het gevolg was dat er twee atleten aan de start verschenen op wat niet hun natuurlijke onderdeel is. Tim Tesselaar stond aan de start voor de 3000m Steeple en Axel Boon op de 400m horden. Zij moesten zo goed mogelijk presteren om de achterstand in het klassement zo klein mogelijk te houden. Axel behaalde een 6de plek met een gelopen tijd 1.01,87min en Tim werd eveneens 6de met een tijd van 11:37,54min. Op deze twee onderdelen wisten de atleten van Triatlon en Pec een hoop punten goed te maken waardoor het team van Noordkop op een 3de plaats in het klassement terecht kwam.

Later op de dag won Jeffrey Wassenburg het discuswerpen. Met een paar mooie worpen van boven de 40 meter wist hij de concurrentie achter zich te laten en behaalde een uiteindelijke afstand van 42,23m. Door deze mooie prestatie steeg het team weer in het klassement waardoor ze dicht achter de nummer 1, Triatlon, kwamen te staan.

Op de 200m en 400m stond Jesse van de Mee in de startblokken. Op de 400m liep hij een verrassend Persoonlijk Record van 52,00sec. Met deze tijd behaalde hij totaal een vierde plek. Kort daarop vond de start van de 200m plaats en liep Jesse eveneens een verrassende tijd van 23,53sec. Door de goede prestaties op deze onderdelen behaalde het team nu extra punten waar er normaal gesproken punten op werden verloren.

Nieuw lid Walter Alkemade was geselecteerd om het verspringen op zich te nemen. Dit was voor hem de eerste wedstrijd waar hij dit onderdeel deed en sprong een afstand van 5,78m. Dit was een goede prestatie wat ervoor zorgde dat Noordkop op een tweede plaats bleef staan in de tussenstand.

Joey Steenvoorden ging van start op de 1500m. Dit is een onderdeel waar hij zich normaal gesproken goed mee uit de voeten kan. Met in zijn achterhoofd de gedachte dat Noordkop op het podium kon belanden probeerde hij zich aan te sluiten bij de snellere lopers van serie. Dit ging helaas niet zo als gepland met als gevolg een mindere tijd dan er van te voren was ingecalculeerd. Desondanks had Noordkop nog een dusdanige voorsprong dat ze nog steeds op een tweede positie in het klassement stonden.

Met maar 80punten voorsprong op nummer drie bleef alleen de 4x100m estafette nog over. Jesse, Kevin, Sjoerd en David gingen in deze volgorde van start in laan 4. Dit onderdeel wordt doorgaans bezet bezet door lopers die allemaal in de 11sec of sneller kunnen lopen. Het was een erg spannende race en ondanks de stroef lopende wissels wisten zij door hun behoorlijke snelheid toch nog een goede tijd te lopen van 45,07s. Deze prestatie en de bijbehorende punten was net genoeg om Lycurgus en Fortuna in het eindklassement achter zich te houden. Zo eindigden de mannen van Noordkop op een mooie, indrukwekkende 2de plaats tijdens deze finalewedstrijd. Onder leiding van trainer Jaap Wassenburg stond het team trots op het erepodium waar zij een mooie beker in ontvangst mochten nemen. De mannen mogen door deze geweldige prestatie volgend competitie jaar deelnemen in een hogere divisie, waar zij wederom moeten laten zien wat ze waard zijn.


Geschreven door Tiana Dekker