De senioren vrouwen zijn er zondag 3 mei in geslaagd om 5de te worden bij de tweede wedstrijd van de landelijke competitie. Dit ondanks een zeer natte competitie dag hebben de vrouwen de stijgende lijn door weten te zetten en zijn gezamenlijk tot een 5de plaats gekomen. In poule 11 zijn de verschillen onderling nog klein, waardoor de 5de plaats in deze wedstrijd gelijk leidt tot een 5de plaats in de tussenstand. Vergroting foto

 

Elke Sander werd op het speerwerpen met een afstand van 23,12m knap 2de bij het speerwerpen, daarnaast wist zij een goed resultaat neer te zetten op de 400m horden 1:26,63. Doorzettingsvermogen zorgde vooral voor de punten bij de vrouwen. Emy Opmeer en Dorien Taal liepen beide de 400m en 200m dat is een zware combinatie is op 1 dag, ondanks de zware combinatie deden zijn dit om punten te scoren voor het team. Emy wist beide races van haar clubgenote te winnen met 1:10,36 op de 400m en 29,88, maar dat was niet gelukt als Dorien niet het vuur aan de schenen had gelegd. Ciska Bosma wist ook deze wedstrijd weer goed te presteren op de werponderdelen, op het kogelstoten werd zij tweede met 9,79m en derde op discus met 30,81m. Op de andere onderdelen wisten ook Leonie, Tiana en Hester genoeg punten binnen te halen en kwamen de dames uiteindelijk op 5883 punten. Hiermee werden zij 5de, AV Nova werd zesde met 5713 punten. Door dit kleine verschil weten de vrouwen van Noordkop, Nova in te halen.

De mannen senioren hebben een goede wedstrijd gedraaid maar hebben door roulatie van onderdelen toch de koppositie in de poule verloren. Het mannen team heeft beter gepresteerd dan op de eerste wedstrijd. Vooral Martijn Nuijens wist meer punten binnen te halen dan op de eerste competitie wedstrijd. Op het hoogspringen werd hij eerste met 1.95m en derde op het verspringen met 6,09m. Werper Jeffrey Wassenburg wist op de werp onderdelen tweemaal te winnen, met kogelstoten kwam hij tot 13,89m en discus tot 42,10m. Joey Steenvoorden werd nipt tweede in een tactische race met zijn concurrent van AV Hera, hij liep een knappe tijd van 4:10,13.

De heren hebben het goed gedaan, maar moesten uiteindelijk AV'23 en AV Lycurgus voor zich dulden. Hierdoor werden zijn deze wedstrijd derde en staan daardoor landelijk nu 5de. De beste 8 teams gaan uiteindelijk door naar de promotie degradatie wedstrijd aan het einde van dit jaar.

De uitslagen van de senioren teams zijn hier te vinden