Vrijdag stond de 2de wedstrijd van het Heer en meester baancircuit op het programma, dit maal georganiseerd door AV Hylas in Alkmaar. De winnaars van Noordkop die na één wedstrijd aan de leiding van het klassement staan, gaven allen acte de présence. Tiana Dekker, Jeffrey Wassenburg, Martijn Nuijens, Cees Aerts en Onno Aerts stonden na één wedstrijd allen eerste omdat zij een onderdeel in Den Helder wisten te winnen en zij moesten vrijdag weer winnen om in de tussenstand aan de leiding te blijven.

Jeffrey doet traditiegetrouw mee aan de werpnummers, met kogelstoten wist hij 14.50m te werpen en werd daarmee eerste. Met discuswerpen kwam Jeffrey wederom over de 41m tot een afstand van 41.05m en moest daarmee helaas SAV werper Vincent Onos voor zich laten. Op het kogelstoten deed ook David Bruul mee, hij werd 2de achter Jeffrey met 12.14m. David blijkt een alleskunner, want hij deed ook mee op de 100m sprint. Met een tijd van 11.90s werd hij net aan 3de achter clubgenoot Kevin van Grieken (11.84s). Dit is sneller dan de tijden die zij in de eerste wedstrijd op de sprint hebben neergezet. Dit alles is een goed vooruitzicht voor de 2de competitie wedstrijd van volgende week zondag 3 mei

Martijn Nuijens standaard deelnemer bij het hoogspringen, die nog steeds een lichte blessure aan zijn enkel heeft, verscheen toch aan de start van het hoogspringen om wedstrijdritme op te doen. Een wisselvallige wedstrijd leidde bij hem toch tot winst op dit onderdeel door 190cm te springen. Zijn directe concurrent Stefan Duistermaat van AV Dokev kwam tot 185cm. Toch toonde Martijn zich tevreden met deze hoogte, omdat de hoogtes makkelijker gesprongen werden dan zijn vorige wedstrijd.

Tiana Dekker de enige senioren vrouw van Noordkop bij deze wedstrijd, wist haar koppositie niet te behouden. Bij noordkop werd zij nog eerste bij het verspringen, helaas moest zij nu nog twee atletes voor zich dulden en werd derde. Twee junioren dames van Noordkop deden wel mee, op de 800m werden Isa Raadgers en Noa Zoon 3de en 6de als junioren C bij de junioren B.

In de tussenstand gaan Jeffrey, Martijn, Onno en Cees nog steeds aan de leiding met 24 punten uit 2 wedstrijden. Tiana zakt door haar 3de plek van plaats 1 naar plaats 3.

Alle resultaten zijn hier te vinden en de tussenstand hier. Meer foto's hier

 Cees Aerts

 Onno Aerts