Mooi lenteweer, geen wind en veel atleten waren vrijdag 10 april de combinatie die zorgde voor een geslaagde opening van het Heer en Meester Baancircuit 2015. Bijna 90 atleten waren naar Den Helder afgereisd om mee te doen op de zonovergoten baan. Het speciale onderdeel voor deze baancircuit wedstrijd was het kogelslingeren wat altijd goed bezocht onderdeel is. Foto Linda Hurkmans met hoog vergroting

Jeffrey Wassenburg, lid van Noordkop, wist met zijn kogel bij de mannen senioren een afstand van 44.69m te slingeren en Cindy Kiekens was bij de vrouwen het sterks met een nieuw circuitrecord van 43.90m. 

Jeffrey was in vorm vrijdag, hij wist naast het kogelslingeren ook het discuswerpen(41.30m) en het kogelstoten(14.62) te winnen. Jeffrey toonde zich na de wedstrijd tevreden, hij heeft de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor het WK militairen aan het einde van dit jaar.

Martijn Nuijens die zich ook probeert de kwalificeren voor het WK militairen, wist het hoogspringen te winnen met een hoogte van 1.90m. Hij moest zijn wedstrijd bij een hoogte van 1.95m staken vanwege een lichte irritatie aan zijn enkel niet te verergeren.

Kersvers Nederlands kampioen Onno Aerts toonde aan dat hij goed uit het winterseizoen is gekomen door een afstand van 15.64m te werpen. Zijn vader, Kees wist ook een goede seizoensstart te maken door de kogel 12.08m ver te stoten. Beide wonnen daarmee hun onderdeel in hun loeftijdscategorie. Onno Aerts heeft met zijn worp ook verder gestoten dan het baancircuitrecord en was de tweede vrijdag die een baancircuitrecord verbrak. Op de 200m wist Robert Moen, oud wereldkampioen bij de masters op de 200m, het baancircuitrecord te verbeteren naar een tijd van 23.82s. Robert Moen liep met 11.84s ook een snelle tijd op de 100m sprint.